enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Orman yangınlarının 69’u kontrol altına alındı, 6 bölgede çalışma sürüyor

Orman yangınlarının 69’u kontrol altına alındı, 6 bölgede çalışma sürüyor
REKLAM ALANI
17.08.2024
0
A+
A-

Yangınlara hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Toplamda 39 helikopter ve 10 uçaktan oluşan 49 hava aracı, 458 kara aracı, arazöz ve iş makinesiyle birlikte 2 binden fazla personel yangınları kontrol altına almak için mücadele ediyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yetkilileri, yangınların enerjisinin düşmekte olduğunu ve hava sıcaklığı ile düşük nem oranının yangın riskini artırdığına dikkat çekti. Vatandaşlardan pazar gününe kadar yangınlara karşı dikkatli olmaları istendi.

İzmir’deki yangına havadan müdahale yeniden başladı

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün başlayan yangın, yerleşim yerleri ve sanayi sitesine sıçrayarak üç mahallenin tahliyesine neden oldu. Ekipler, günün ağarmasıyla birlikte yangına havadan yeniden müdahale etmeye başladı. Şiddetli rüzgarın zorluk çıkardığı bölgede, ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangın, Karşıyaka’dan Bayraklı ve Çiğli ilçelerindeki ormanlık alanlara da yayıldı ve kentin birçok noktası duman altında kaldı. Yangın nedeniyle 16 ev yanarken, 87 ev ve 45 iş yeri tahliye edildi, hayvan barınağı da boşaltıldı.

Diğer illerdeki yangınlarla mücadele devam ediyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde ve Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bolu’daki yangına 11 helikopter, 108 arazöz ve 356 araç ile müdahale ediliyor. Karabük’te ise 61 araç ve 192 personel yangına müdahale ediyor.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangın da ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangına 8 helikopter, 7 uçak, 32 arazöz, 11 su tankeri ve 303 personel müdahale ediyor.

Manisa’daki yangınlar ise Boyalı ve Kayacık mahallelerinde devam ediyor. Boyalı Mahallesi’ndeki yangına 6 uçak, 14 helikopter ve 450 personel müdahale ediyor. Kayacık Mahallesi’ndeki yangına ise 1 uçak, 4 helikopter ve 100 personel ile müdahale ediliyor.

Yetkililerden uyarılar: Dikkatli olunmalı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Orman yangınlarının 69’u kontrol altına alındı, 6 aktif yangın var” dedi. İzmir Ödemiş ve Aydın Didim’deki yangınların kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, diğer yangınlarda da enerjinin düştüğünü ve müdahalelerin devam ettiğini söyledi. Yumaklı, vatandaşların dezenformasyona karşı dikkatli olmalarını ve yetkililerin açıklamalarını takip etmelerini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve yangın riskine karşı herkesin dikkatli olmasını istedi. Yılmaz, yangınlarla mücadele eden kamu görevlilerine teşekkür ederken, toplumun sorumluluğunun yangın çıkmasını engellemek olduğuna dikkat çekti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi