enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9816
EURO
38,0004
ALTIN
2.834,08
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Otopsi Raporu: İsrail’in iddialarını çürütüyor

Otopsi Raporu: İsrail’in iddialarını çürütüyor
REKLAM ALANI
13.09.2024
0
A+
A-

6 Eylül 2024 tarihinde Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteri sırasında, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Filistin Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporuna göre, Eygi’nin ölümü, başından tek bir ateşli mermiyle vurulmasına bağlı olarak gerçekleşti.

İsrail’in açıklamaları ve ABD’nin yanıtı

İsrail ordusu, Eygi’nin kasten hedef alınmadığını ve merminin kasıt olmadan vurulmuş olabileceğini ileri sürdü. ABD Başkanı Joe Biden, olayın “kaza” olduğunu ve merminin yerden sekerek Eygi’yi vurduğunu belirtti. Beyaz Saray da Eygi’nin ölümünü “Trajik bir hata.” olarak nitelendirdi.

Otopsi Raporu’nun bulguları

Filistin Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporuna göre, Eygi’nin başından giren kurşun, kafatası boşluğuna büyük zarar verdi ve beyin dokusuna ciddi hasar oluşturdu. Rapor, merminin “neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru” hareket ettiğini ve beyinde parçalanarak ödem ve kanamaya yol açtığını belirtti. Bu bulgular, İsrail’in “kaza” iddialarını çürütüyor.

Cenaze töreni ve tepkiler

Eygi’nin naaşı, Tel Aviv’den Türkiye’ye nakledilerek İstanbul Havalimanı’nda askeri törenle karşılandı. Törene devlet yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Cenaze, İzmir üzerinden Didim’e gönderilerek toprağa verildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınayarak, İsrail’in işlediği suçların hukuk önünde sorulması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Uluslararası tepkiler ve soruşturma

Eygi’nin ölümü, uluslararası insan hakları aktivistleri ve devletler arasında geniş yankı uyandırdı. İsrail’in soruşturma süreci ve Filistin’in adalet arayışı, diplomatik ve hukuki gelişmelere neden olabilir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi