enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Özbekistan’daki Türk yatırımlarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz

Özbekistan’daki Türk yatırımlarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz
REKLAM ALANI
06.06.2024
0
A+
A-

Erdoğan: Özbekistan’daki Türk yatırımlarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki baş başa ve heyetler arası görüşmeleri, Türk ve Özbek İş Adamları Toplantısı ve anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve heyetini, 3’üncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı münasebetiyle Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Kendilerine bir kez de sizlerin huzurunda ‘hoş geldiniz’ diyorum. Kıymetli dostumla birlikte 2018 yılında Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ni kurmuştuk. 2022 senesinde ise ilişkilerimizi ‘Kapsamlı Stratejik Ortaklık’ seviyesine yükselttik. Bugün de Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyimizin Üçüncü Toplantısı’nı hamdolsun başarıyla gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde, ortaklığımızı daha da derinleştirecek adımları istişare ederek, buna dair istikametimizi belirledik” dedi.

“5 Milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağız”

Ticaret, tarım, ulaştırma, enerji, kültür, eğitim ve savunma sanayii gibi başlıklarda atabilecekleri somut adımları ele aldıklarını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Konsey Toplantısı vesilesiyle birçok anlaşmaya da imza attık. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki iş birliğini çeşitlendirmemize imkân sağlarken, ahdi zemini de kuvvetlendirecektir. Özbekistan’daki Türk yatırımlarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz. İş insanlarımızı, Özbekistan’daki yatırımlarını artırmaları ve ortaklığımızı pekiştirecek bağlar kurmaları yönünde teşvik etmeyi sürdüreceğiz.”

Türkiye-Özbekistan Hükûmetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 7’nci Dönem Toplantısı sonunda imzalanan 107 maddelik Eylem Planı’nı hızla hayata geçirmek için gereken adımları atmaya başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün gerçekleştirilen İş Forumu da buna katkı yapacaktır. Atacağımız bu adımlarla birlikte, 5 milyar Dolarlık ticaret hacmi hedefimize en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi