enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1407
EURO
38,0376
ALTIN
2.917,22
BIST
9.891,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
31°C
Adıyaman
31°C
Açık
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
31°C

Prof. Dr. Ercan’dan Adana ve Mersin için deprem uyarısı

Prof. Dr. Ercan’dan Adana ve Mersin için deprem uyarısı
REKLAM ALANI
25.09.2024
0
A+
A-

Deprem uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Övgün Ahmet Ercan bu kez araştırma için gittiği Mersin ve Adana’da gördüğü yapıları eleştirdi. İnşaatçıların depremlere meydan okuduğunu vurgulayan Ercan, “Bu bir intihardır. İnanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

GYSbT9cXAAATNZe

‘Durumun çok önemli’ olduğunu vurgulayan Ercan, ‘Yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına’ dedi.

Tepkisini sosyal medyadan gösteren Ercan şu ifadelere yer verdi;

Dün Mersin Viranşehir SOLİ POMPEİPOLİS antik kentinden deprem ile kırık izi araştırdım göremedim. Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli.

GYSbT9eWUAAu6w5

“BU BİR İNTİHARDIR”

Mersin ile Adana inşaatçıları Çukurova’da deprem bilimi ile jeofizik, statik gerçeklere aykırı, sulu, gevşek toprakta; sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız gökdelenler dikiyor. Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil.

GYSbT9gWkAAa5BH

“SİZ BUNLARA NASIL İZİN VERİRSİNİZ?”

Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına.

GYSWUicWoAAojVf

GYSWUiJWQAERId7

GYSWUiOXUAASPL4

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi