enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
38,0243
ALTIN
2.831,41
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Bayrak, Ankara izlenimlerini köşesine taşıdı

Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Bayrak, Ankara izlenimlerini köşesine taşıdı
REKLAM ALANI
03.08.2024
0
A+
A-

Geçen hafta Rize ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Ankara’ya gelen Rize Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak temaslarını kaleme aldı. Rizeli Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ile Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar’a da yazısında yer veren Bayrak’ın köle yazısı şöyle;

BAŞKENT ZİYARETİ

Rize’den yola çıktım, 2 günlüğüne ülkemizin başkenti Ankara’ya gittim. Ruhunda özgürlük olan herkesin evidir Ankara. 85 milyonun ikametgahı Milli Mücadelenin karargahı.

Dost öyle bir kavramdır ki herkes için kullanamayız. Benimde kadim dostum, yıllarca birlikte Rize’de sahada birlikte kamu yararına habercilik yaptığım, kimi zaman habercilik rekabeti ile yarıştığımız, haber atlatmaya çalıştığımız, eşimden daha çok birlikte vakit geçirerek mesai yaptığımız DHA’nın Karadeniz eski Bölge Müdürü Muhammet Kaçar.

Başkentte beni karşıladı. TİMBİR ve BHA binası ardından katılımcı kültürün en iyi örneklerinin sergilendiği Ankara Kent Konseyi’ne gittik. Burada Rizeli hemşerimiz Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili de olan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile tanıştık. Genç, dinamik Ankara’ya hakim, tecrübeli bir isim olduğu belli. Rize ile bağları da çok güçlü olduğunu fark ettim.  Rize’nin her köşesini çok iyi biliyor. Rize’den böyle değerli kişilikler yetişmiş olması, Ankara’ya hakim olması sevindirici. Kendi içimizdeki değerlerin biz farkında olamıyoruz ama bizden başka herkes bunu keşfediyor.

Kaçar’la birlikte ardından 6 yıl önce benden aldığı matbaa makinesinin parasını vermeyen bir şahsın Ulus’ta iş yerini bulduk. Ama şahıs yoktu. Bir şekilde ulaştık ve 6 yıllık sorunu çözmek için adım attık. Saat 14.30’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı’yı ziyaret ettik. Kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğum hükümlü ve tutuklular ile ilgili proje dosyasını sundum. Kısaca bahsetmemi istedi. Kendisi hukukçu olan Hayati Yazıcı projeyi beğendi ve inceleyeceğini söyledi. Şakalaşırken esprili bir sohbet oldu.

Buraya Muhammet Kaçar ile gitmiştik. Ardından Rize’de gönüllerde derin izler bırakan çalışkan azimli Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e uğrayarak eski günleri hatırladık. Rize’ye çok emeği geçti. Şimdi Ankara’da çok başarılı. Her alanda atom karınca gibi çalışıyor. Böylesi değerli bürokratlara sahip çıkmamız ülkemiz adına daha verimli değerlendirmemiz gerekiyor.

Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ile buluştuk. Sağ olsun her Rizeli ile yakından ilgilendiği hep duyduğum Sayın Basa beni de çok iyi ağırladı. Sohbet sonrası yemeğe gittik. Basa ile eski günleri yad ettik.

Sonrasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Rizeli Muammer Avcı’nın TBMM’deki danışmanı aynı zamanda Ankara’nın en köklü Rizeli derneği olan Rizeliler Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Aksu ile bir araya geldik. Milletvekili Avcı’nın kalp krizi geçirdiğini öğrendik, hemşerimize ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi ilettik. Genç danışman kardeşimiz Rize ile çok ilgili. Pileki Taşı başta olmak ilimizin kültürel ve tarihi zenginlikleri ile ilgili çok değerli çalışmalar yapmış. Ankara’da kalbi Rize için atan hemşeriler görmek bizi mutlu etti.

Bir gece de kalsam kadim dostum Muhammet Kaçar dostluğun nerede nasıl kullanılacağını gösterdi. Bazı dostlar nasıl kazık atarım diye düşünür. Böylelerini çok gördüm. Mutlaka sizlerin hayatında da oldu. Biz Kaçar ile dostluğu menfaat üzerinde kurmadık. Hayatta böyle bir dost tane veya birkaç tane çıkar. Bir tanesi Kaçar. Meslek hayatımızda birbirine küsmediğimiz bir dostum.

Hasan Fehmi Demir’den öğrendiğim bir söz. “Yolda yürüdüğüm kişiyi yolda bulduğumda değişmem” yerinde bir söz ve ben bu sözün her zaman arkasında durdum.

Maalesef öyle tipler var ki vefasızlığın dik alasını yapıyorlar. İnsan belindeki silaha güvendiğinden çok dost ve arkadaşına güvenmeli. Dost demek böyle bir kavramdır.

Her şey için teşekkürler dostum Muhammet Kaçar.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi