enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1839
EURO
38,1210
ALTIN
2.925,25
BIST
9.770,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Saadet Partisi’nden Orta Anadolu Çayırhan Maden İş Sendikasına ziyaret

Saadet Partisi’nden Orta Anadolu Çayırhan Maden İş Sendikasına ziyaret
REKLAM ALANI
27.09.2024
0
A+
A-

Yaşar TONBAK/ ANKARA-BHA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Açıkgöz, İl Sekreteri Nuri Zarifoğlu, Ankara İl Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Kırman, Mahmut Akıncı, İlhami Saban, Muharrem Kaya Beypazarı İlçe Başkanı İsmail Tiftik ve Siyasi İşler Başkanı Kemal Çelen merkezi Nallıhan Çayırhan’da bulunan Orta Anadolu Maden İş Sendikasını ziyaret ettiler.

Sendika Şube Başkanı Talih Kocabıyık, Şube Başkan Vekili Şenol Eliustaoğlu, Şube Sekreteri Selim Arslan, Mali Sekreter Davut Kaya, Teşkilat Sekreteri Ersoy Ovazında hazır bulunduğu buluşmada, Eskişehir Mihalıççık’ta bulunan eski adı Adularya olan, Doruk Madencilikte çalışan işçilerim işten çıkartılması ve maaşlarının günüde ödenmemesi ile Ankara Nallıhan Çayırhan da bulunan Termik Santralinin satışının yapılması kararı nedeniyle Nallıhan Çayırhan mahallesinde görüşmelerde bulundular.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Simit, bölge halkının ve sendika temsilcilerinin satışa karşı çıkmaları nedeniyle sendikanın bu güne kadar yaptığı çalınmalar hakkında ve Doruk Madencilikte çalışanların neden işten çıkartıldığı ve maaşların neden ödenmediği konularında sendika temsilcilerinden bilgi aldıklarını söyledi.

Konuyu TBMM’ye taşıyacağız

Aldıkları bu bilgileri TBMM’ye taşıyacaklarını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit “Maden İş Sendika olarak göndereceğiniz brifing dosyasını partimizin madencilik komisyonuna iletiriz. TBMM’deki grubumuza iletir ve meclis gündemine konuya taşırız, milli menfaatlere, halkın menfaatlerine olan her şeye sahip çıkarız ve elimizden gelen desteği veririz’’ dedi.

Sendika Şube Başkanı Talih Kocabıyık ‘’Çayırhan Termik Santralinin 4 ünitesi var. Enerji üretimi için kömür de var. Ünite çalışması gerekirken bunlar bir üniteyi çalıştırıyorlar. Bu yüzden santral zarar gösteriliyor. Bu sebepten santral satışa çıkıyor. 4 ünite çalışsın kara geçer. Biz AK Parti ve ortağı MHP’ye bu konuları anlattık, Ankara’ya ziyaretler yaptık. Sizin partinize de geleceğiz. Satışla ilgili dosyayı size de ileteceğiz. Ankara’dan Çayırhan’a kadar gelmeniz bizi mutlu etti.’’ dedi.

Kocabıyık ‘’Doruk Madencilikte yaşanan işten çıkartmalar ve maaşların ödenmemesi konusunda da bilgi aktardılar ve Çayırhan Termik Santralinin arsa ve demirbaşları ile satılması hakkında bu güne kadar yapılan faaliyetleri de anlatarak Çayırhan Termik Santralinin satışına karşıyız bunun için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Kocabıyık ‘’Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İl Başkanı Adnan Simit Beypazarı İlçe Başkanı İsmail Tiftik ve yönetimlerinin şubemizi ziyaretleri bizleri onurlandırdı. Özelleştirme hakkında istişarelerde bulunduk kendilerine teşekkür eder şükranlarımızı sunarız’’ açıklamasını yaptı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi