enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

“Sağlıklı Başkent” için parklarda spor etkinlikleri devam ediyor

“Sağlıklı Başkent” için parklarda spor etkinlikleri devam ediyor
REKLAM ALANI
20.08.2024
0
A+
A-

“Sağlıklı Başkent” için parklarda spor etkinlikleri devam ediyor

17 farklı noktada, Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri, 08.30-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde, vatandaşlar beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler eşliğinde açık havada spor yapma fırsatı yakalıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri spor yapmaya teşvik eden projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

“Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” sloganıyla park ve rekreasyon alanlarında başlatılan ücretsiz spor faaliyetlerine 70’den 70’e Başkentliler yoğun ilgi gösteriyor.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve memnuniyetin ardından bu yıl da devam eden spor etkinlikleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler eşliğinde, belirlenen 17 park ve rekreasyon alanında gerçekleştiriliyor. Açık havada spor yapmak isteyen Başkentliler; yaz ayları boyunca Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri, 08.30-11.00 saatleri arasında düzenlenen ücretsiz etkinliklere katılabiliyor.

“HAFTANIN 3 GÜNÜ BURADAYIZ”

“Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” projesinde 3 yıldır görev aldığını belirten spor eğitmeni Zennibe Kapdan şunları söyledi:

“Bu süreci bir eğitim öğretim dönemi gibi yürütüyoruz. Katılımcılara bütüncül bir yaklaşım sergiliyoruz ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla pilates, aerobik, kardiyo gibi derslerle kondisyon ve esneklik kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, zihinsel dengelenme süreçlerini son derece popüler olan nefes egzersizleri ve yoga dersleriyle zenginleştiriyoruz. Vatandaşları ruhsal dengelenme sürecine soktuğumuzda, süreci ufak bir dans koreografisi, bazen parkımızda piknik yapma ya da takım sporlarında kendi aramızda düzenlediğimiz spor müsabakalarıyla yönetiyoruz. Biz haftanın üç günü buradayız ve değerlendirmek isteyen katılımcıları buraya bekliyorum.”

“DAHA DİNÇ HİSSEDİYORUZ”

Açık havada spor yapma fırsatı bulan Başkentliler ise memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Yıldırım Çınar: “Çok güzel bir etkinlik, kendilerine çok teşekkür ediyorum çok güzel bir hizmet. Daha önce bu kadar çok spor yapmıyordum, şimdi hocamızla birlikte yapıyoruz. Çok teşekkür ederiz.”

-Mustafa Köksal: “Buraya gelen spor arkadaşlarım ve ben hocamızdan çok memnunuz. Haftada üç gün geliyoruz. Hatta haftanın her günü olsun istiyoruz. Spor bize hayat veriyor. Çok teşekkür ederiz.”

-Mürvet Önder: “Bu hizmet çok güzel keşke her gün olsa. 15 yıldır spor yapıyorum. Hep kapalı alanlara gidiyordum spor için ama oralardan sürekli hastalık kapıyordum. Bu hizmet olunca ben artık oralara gitmeyi bıraktım buraya geliyorum. Çok memnunuz.”

-Yüksel Mete: “Bizlere parklarda sporu sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve Kadınlar Lokali’nden gelip her zaman fedakârca bize spor yaptıran öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz burada arkadaşlarla bir aile olduk. Bize bu imkânları belediyemiz sundu.”

-Yeter Kılıç: “Emekli hemşireyim. Çalışmadan arta kalan zamanlarımı burada değerlendirmeye çalışıyorum. Keyifli vakit geçiriyoruz. Geliyoruz burada sporumuzu yapıyoruz ve daha dinamik, daha dinç, daha sağlıklı hissediyoruz kendimizi. Gün içerisindeki işlerimi planlarken daha keyif alıyorum, daha zinde hissediyorum. Zihnimin daha açık olduğunu hissediyorum. Bu sürecin daha uzun tutulmasını talep ediyorum.”

-Taliha Akbulak: “Bu yıl haberdar oldum parklardaki spordan. Çok zevk aldım, çok hoşuma gitti doğayla baş başa dışarıda spor yapmak. Çok güzel geçiyor, çok memnun kalıyoruz.”

-Feyza Yasemin Gökalp: “Spor kesinlikle bir yaşam biçimidir ve bunu sürekli sağlamak az da olsa 3 ay boyunca çalışmak iyi geliyor. Daha dinç hissediyoruz, daha sağlıklı oluyoruz. Teşekkür ediyoruz.”

17 NOKTADA SPOR FAALİYETİ

“Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” sloganıyla gerçekleştirilen ücretsiz spor etkinliğinin düzenlendiği parklar ise şunlar:

– Altınpark -Altındağ

– Kurtuluş Parkı -Çankaya

– Seğmenler Parkı -Çankaya

– Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi-Çubuk

– Göksu Parkı -Etimesgut

– Kelebek Su Parkı -Etimesgut

-Şehit Uzman Çavuş Can İnce Parkı- Etimesgut

-Necmettin Erbakan Parkı-Kahramankazan

-Esertepe Parkı (Esertepe Aile Yaşam Merkezi Önü)- Keçiören

-Şafak Tepe Parkı- Mamak

-GOP Parkı-Sincan

-Harikalar Diyarı Parkı- (3.Kapı Girişi)-Sincan

-Yunus Emre Sevgi Parkı- Sincan

-Cemre Parkı-Yenimahalle

-Erol Kaya Parkı- Yenimahalle

-Vedat Dalokay Parkı- Yenimahalle

-Zeynepcik Parkı- Yenimahalle

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi