enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0847
EURO
38,0833
ALTIN
2.841,35
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
25°C
Adıyaman
25°C
Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Açık
30°C

Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta heyecan dolu geçti

Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta heyecan dolu geçti
REKLAM ALANI
20.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonunun ilk haftası, 17-19 Eylül tarihlerinde yapılan maçlarla tamamlandı. Toplam 57 golün atıldığı haftada en dikkat çekici sonuç, Bayern Münih’in Dinamo Zagreb’i 9-2 yenmesiyle geldi. Bu, haftanın en farklı galibiyeti olarak kaydedildi.

İlk hafta maçlarında toplam 18 karşılaşma oynandı. Bayern Münih, bu galibiyetle averajla liderlik koltuğuna oturdu. Onu, 4 galibiyetle Celtic ikinci, Bayer Leverkusen ise üçüncü sırada takip etti.

Bayern Münih’in 9-2’lik galibiyetinde İngiliz forvet Harry Kane, penaltıdan 3 gol atarak, Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk penaltı hat-trick’ini gerçekleştirdi.

Son şampiyon Real Madrid, yeni sezona 3-1’lik galibiyetle başladı. Stuttgart karşısında goller Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick’ten geldi. Arda Güler ise 75. dakikada oyuna dahil oldu.

Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund, Club Brugge’u 3-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. Nuri Şahin, takımının teknik direktörü olarak ilk galibiyetini elde etti.

Bu haftada Türk futbolcular da dikkat çekti. Kenan Yıldız, Juventus’un PSV Eindhoven’ı 3-1 yendiği maçta gol atarak, Juventus formasıyla Devler Ligi’nde gol atan en genç futbolcu unvanını kazandı. Benfica ise Kızılyıldız’ı milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

Monaco, Barcelona’yı 2-1 mağlup ederek haftanın sürprizini yaşattı.

Şampiyonlar Ligi’nin 2. hafta maçları 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak.

İlk haftada alınan sonuçlar şu şekilde:

– Young Boys – Aston Villa: 0-3
– Juventus – PSV Eindhoven: 3-1
– Milan – Liverpool: 1-3
– Bayern Münih – Dinamo Zagreb: 9-2
– Real Madrid – Stuttgart: 3-1
– Sporting CP – Lille: 2-0
– Bologna – Shakhtar Donetsk: 0-0
– Sparta Prag – Salzburg: 3-0
– Club Brugge – Borussia Dortmund: 0-3
– Celtic – Slovan Bratislava: 5-1
– Manchester City – Inter: 0-0
– Paris Saint-Germain – Girona: 1-0
– Kızılyıldız – Benfica: 1-2
– Feyenoord – Bayer Leverkusen: 0-4
– Atalanta – Arsenal: 0-0
– Atletico Madrid – Leipzig: 2-1
– Monaco – Barcelona: 2-1
– Brest – Sturm Graz: 2-1

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi