enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Şehit oğlu adına çeşme yaptırdı

Şehit oğlu adına çeşme yaptırdı
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

Ankara’nın Beypazarı İlçesinde şehit babası oğlunun adının çeşme yaptırdı. 

featured






Yaşar TONBAK / ANKARA / BEYPAZARI BHA

Beypazarı İlçesinde şehit babası oğlunun adının yaşatılması yönünde bir çeşme yaptırarak oğlunun adını çeşmeye verdi.
İlçenin Saray mahallesinde yaşayan Şehit babası Ali Çil, oğlu Jandarma Asb.Üstçavuş Seçkin Çil’in 2016 yılında Diyarbakır ili Sur İlçesinde icra edilen müşterek özel birlik operasyonunda yaralanarak şehit olduğunu söyledi.
Oğlunun adının yaşatılması yönünde köyleri olan Saray mahallesinde, Dereli mahallesi yolu üzerinde bulunan Toluca mevkinde bir çeşme yaptırdığını belirten baba Ali Çil, “Çeşmenin yapımında kendilerine yarımcı olan başta Ankara Büyükşehir belediyesi ve Beypazarı belediyesi olmak üzere Belediyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Çemenin önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak:
Çeşmenin yapımının bittiğini ve önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı planladıklarını anlatan şehit bebesi Ali Çil, şunları kaydetti:
“Çeşmenin çevresi parke taşı ile kaplandı. Çeşmede 3 adet Filike bulunuyor. Çok tazyikli suyumuz mevcut ve su dağdan geliyor. Alanda bir adet kamelya bulunuyor. En önemlisi şanlı bayağımız, alana diktiğimiz gönderde dalgalanıyor. Şehit oğlum Seçkin’ın çeşmenin üzerinde fotoğrafı ve nerede şehit düştüğü seceresi bulunuyor. Bin oğlum da olsa bu vatana helan olsun. Bu vatan toprakları öyle kolay bir şekilde bize vatan olarak armağan edilmedi. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun:
Babanın çeşmeye ziyarette bulunduğu sırada, yoldan gelen Osman Bazkaya adlı vatandaş, öğle vaktine yakın geldikleri için çeşmeden Abdest almalarının akabinde, şehide Fatihalar okudu ve. “Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun” ifadesinde bulundu.

Şehit oğlu adına çeşme yaptırdı


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi