enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Şereflikoçhisar Belediyesi Tuz Gölü’ne yeni bir tesis kazandırıyor

Şereflikoçhisar Belediyesi Tuz Gölü’ne yeni bir tesis kazandırıyor
REKLAM ALANI
14.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile AKK Yürütme Kurulu üyelerini ilçede kabul etti. Şereflikoçhisar Kent Konseyi için ilk toplantıyı yaptıklarını dile getiren Başkan Koçak’a, AKK Başkanı Yılmaz “Birlikte Tuz Gölü Çalışma Grubu kuralım” önerisinde bulundu.

Öneriyi kabul eden Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mutafa Koçak, şunları söyledi:

“Tuz Gölü’nde belediyemize ait bir tesis var. Daha önce yapılmış ama kaderine terk edilmiş. Biz kısa sürede orayı toparladık ve faaliyete geçirmeye hazırlanıyoruz. Lavanta bahçesi yaptık, mevcut yapıyı onardık. Buraların tanıtımı ve bilinirliği noktasında Ankara Kent Konseyi’nden destek istiyoruz. Ankara’da Tuz Gölü’nü görmeyen çok kişi var. Yerli ve yabancı turistin daha çok vakit geçirerek ilçemize daha fazla ekonomik katkı sağlamasını istiyoruz. Ayrıca karavanla yolculuk yapanları da yine Tuz Gölü’nde açacağımız tesiste ağırlayacak şekilde planlama yapıyoruz.

Şereflikoçhisar’da dünya tarihini değiştirecek gelişmeler

İlçemizde yeni bir kilise kalıntısı bulundu. Bunun en büyük özelliği yönü Kudüs’e bakan dünyadaki 4 kiliseden biri olması. Mozaikler ortaya çıkmaya başladı. Şu an çalışmalara ara verildi ama kazı süreci devam edecek. Hristiyan dünyası için önemli bir merkez olacaktır. Tuz Gölü’ne gelenlerin mutlaka görmek isteyeceği bir yer olacak.

Bir diğer çalışmamız da Kızılırmak’ın yanında 12 milyon yıl öncesine ait hayvan mezarları bulundu. Bu bilinen tüm ezberleri bozacak bir gelişme. Fil ve zürafa kalıntıları bulundu. Bu gelişmeyi de en iyi şekilde değerlendirmek ve tanıtmak istiyoruz.”

Ankara Kent Konseyi’nden ilçeye tam destek

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise Ankara Kent Konseyi olarak Şereflikoçhisar’ın yanlarında olduklarını ifade ederek, “Turizmle barışmadığımız zaman genç işsizliği azaltamayız. Burayı uçurmaya tek başına Tuz Gölü bile yeter. Sizin verdiğiniz yeni bilgiler de çok kıymetli. Konaklama sorununa çözüm bulunursa Şereflikoçhisar, Ankara turizmi için yeni bir sayfa açabilir. Sizi Ankara Kent Konseyi’nde ağırlayalım ve ilçenizi birlikte tanıtalım” dedi.

Ziyarette AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a, AKK Yürütme Kurulu Üyeleri Ömer Şan, Alper Bilan, Nazmi Şahin ile AKK Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri Mustafa Koç ve Orhan Kemal Erkılıç eşlik etti.

TOYGAR
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi