enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2339
EURO
37,0644
ALTIN
3.013,66
BIST
8.855,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
20°C
Adıyaman
20°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
21°C

Sivas kitap günlerinde neler var?

Sivas kitap günlerinde neler var?
REKLAM ALANI
22.10.2024
0
A+
A-

HAKAN BAKAR / SİVAS-BHA

Sivas Valiliği Himayelerinde, Sivas belediyesi katkılarıyla ve Kültür AŞ Organizasyonunda, “Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganıyla bu sene 11.si Düzenlenen ve Türkiye’nin seçkin yayınevlerinin konuk olduğu ve birçok yazarın kitapseverlerle buluşacağı 11. Sivas Kitap Günleri başladı.

İlki 2011 yılında düzenlenen ve o günden günümüze dek uzun soluklu olarak devam eden Sivas kitap günlerinde  bir hafta boyunca her yaştan okuyucuya hitap eden yayınevleri ile birlikte birçok yazar ve şairi Sivas halkıyla buluşacak.

“Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganıyla 21 Ekim’de başlayan 11. Kitap Günlerinin onur konuğu olan tarihçi ve yazar Erhan Afyoncu Kızıl Elma – Türk’ün Dünyaya Yön Verme Ülküsü ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda tarih severler ile buluşarak başladı.

Yine 21 Ekim Pazartesi günü Yazar Ali Emre: Filistin Davası ve Hafıza İnşası adlı söyleşi ile kitapseverlerle buluştu.

Hafta boyunca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda 11. Sivas Kitap Günlerinde yapılacak program şu şekilde olacak.

“Sivas Ellerinde Kitap Okunur” 22 Ekim Salı günü, Geleceğin büyükleri olan çocuklar için saat 16.00’da çocuklarınızın hayal dünyasını genişletecek, İlizyonist gösterisi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda sizlerle olacak.

Yine aynı gün Yazar, Ayçin Kantoğlu, “Batının Cehenneminden Tercüme Etmek” adlı söyleşi programı 22 Ekim Salı günü saat 18.30 Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşacak.

23 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 16.00’da, 11 Kitap Günlerinde öğretmen Selman Devecioğlu Engelli Kadın Olmak sunumuyla Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşacak.

Yine aynı gün Yazar Sıtkı Aslanhan 23 Ekim Çarşamba Günü saat 18.30’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşacak.

24 Ekim 2024 Perşembe Günü 11. Sivas Kitap Günlerinde Sivaslı yazarlar,  Sivas’ın Yayın Hayatından Yansımalar: Anadolunun Eşsiz Mirası Divriği Albümü Kitabının Tanıtımı ile 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 16.00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonu kitapseverler ile buluşacak.

11.Kitap Günlerinde dijital dünyanın kahramanlarını da sizlerle buluşturacak olan Sivas Kitap Günlerinde, youtuber Sertaç Abi Dijital Kardeşlik Hareketi ile 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 18.30’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda sevenleri ile buluşacak.

25 Ekim 2024 Cuma Günü “Sivas Ellerinde Kitap Okunur” 11. Kitap Günlerinde Dünyaca ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Doğumunun 130. yılında Anılarla Aşık Veysel Panelinde Gazeteci Yücel Yönal, Gazeteci Sirer Doğan, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ve Bağlama Ustası Şentürk İyidoğan anılarla dolu bir panel programında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşuyor.

Yine aynı gün oyuncu, yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 15.00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşuyor.

“Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganıyla 11. Kitap Günlerinde şair, yazar Sivaslı Bilal Kemikli kitapseverler ile Toprağı Vatan Kılan Kurucu Metinler isimli söyleşiyle 25 Ekim 2024 Cuma 18.30’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda olacak.

26 Ekim Cumartesi  11. Kitap Günlerinde çocuklarınızın sevdiği karakter Kral Şakir sinema gösterimi ile eğlence dolu anlar sizleri bekliyor.  Kral Şakir Oyun Zamanı 26 Ekim 2024 Cumartesi 14. 00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda gerçekleşecek.

11.Kitap Günlerinde eğitimci, masal anlatıcısı Zeynep Yılmaz Gülek çocuklarınızın sevdiği masalların anlatımını gerçekleştirecek. Eğlence dolu anlar sizleri bekliyor. Zeynep Yılmaz Gülek’in, Çocuklarla Masal Saati programı 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 16. 00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda.

Sivas Ellerinde Kitap Okunur” 11. Kitap Günlerinde araştırmacı yazar ve bilişimci Orhan Toker Dijital Dünyanın Ebeveyni Olmak konulu söyleşiyle 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 18.30 Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda kitapseverler ile buluşuyor.

27 Ekim Ekim pazar günü ise 11. Sivas Kitap Günlerinde çocukların severek izlediği Evliya Çelebi sinema gösterimi ile eğlence dolu anlar sizleri bekliyor. Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu adlı sinema gösterimi 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 14. 00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda gerçekleşecek.

Kitap Günlerinde Karagöz Uzaylı Misafir çocuk oyunu ile eğlence dolu anlar sizleri bekliyor. Karagöz Uzaylı Misafir adlı çocuk oyunu 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 16.00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda sizlerle olacak.

Sivas Kitap Günlerinin son konuğu ise eğitimci, yazar Dilek Cesur, Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir konulu söyleşiyle 27 Ekim Pazar Günü saat 18.30’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonunda olacak.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi