Korona salgınından da edindiğimiz tecrübelerle de pekişti ki şehirlerimizin yaşanılabilir, sürdürülebilir bir gelişmeyle halkın ihtiyaçlarına cevap vermesi farzdır. Bölgemizde kıt imkanlara rağmen belediyeler bu konuda çaba sarf etmekteler. Bu yazımda bu konuda bir kaç örnek vermek istiyorum.
Örneklerden biri Nissibi Köprüsünün Siverek tarafında takdire şayan bir piknik ve mesire alanı yapılması. Bu proje hem Kahta-Gerger hem de Siverek için büyük önem arz etmektedir. Siverek 1940 yıllara kadar da bölgenin merkezi şehriydi. Kahta ve Gerger’in Fırat’a yakın bölgeleri için en yakın şehir Siverek idi. Umarız projeleriyle ve gelişmesiyle Siverek eski önemine kavuşur.
Diğer bir örnek ise Kahta Sahil Yolu Projesidir. Bu proje önceki yıllarda özel idare tarafından başlatılmıştı. Bir takım sebeplerden dolayı proje yarıda bırakılmıştı. Bilindiği kadarıyla geçenlerde çalışmalar yeniden gündeme alındı, inşallah hayata geçirilecek. Böyle projelerle bölgenin Barajın nimetlerinin bir tanesinden faydalanması sağlanacaktır.
Üçüncü örnek ise ; deprem sonrası Samsat ilçesinin durumudur. Deprem sonrası Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat kısa bir sürede çalışmalarıyla ve halktan biri olarak ilçe halkının teveccühüne mazhar oldu. Özellikle yeşil alan çalışmaları, çevre düzenlemesi, tarihi görünümüyle büyük bir taziye evini ilçeye kazandırdı.
Sayın Fırat ve Meclisi son olarak, ilçe sakinlerinin gidip dinleneceği piknik ve mesire alanının bitki örtüsünü genişleten ve alan içerisinde yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuk oyun parkları, su oyunları gibi bir sahil projesini başlattı.
Samsat Belediyesi bu önemli projeyi hizmet verir hale getirince, öyle sanıyorum ki Çatak Dinlenme Tesisleri, Siverek Dinlenme Tesislerinden sonra Samsat, Sahil Projesiyle bölgenin tanıtım ve turizmine büyük bir katma değer katacaktır. Başkan Halil Fırat’a ilçeye katkıları ve çalışmalarında başarılar diliyorum.
Umarım Siverek, Samsat ve Kahta belediyeleri birbirlerine etkileşimde bulunarak bölgesel gelişmeye büyük katkı sağlarlar…