enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Sosyal medya şirketleri kural ve kanunlara uymak zorunda

Sosyal medya şirketleri kural ve kanunlara uymak zorunda
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

Bakan Tunç: Sosyal medya şirketleri kural ve kanunlara uymak zorunda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeliyle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bakan Tunç, “Şirketlerin uyması gereken yasa ve düzenlemeler var. Kanunda sorumlular var, BTK yetkilerini kullandı. Burası hukuk devleti, herkes kurallara uyacak.” dedi.

“Hiç kimsenin ayrıcalığı yok”

Sosyal medya kuruluşlarının Türkiye’nin kanunlarına uymak zorunda olduğunu belirten Tunç şöyle devam etti:

“BTK gerekçelerini ilgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Herkes kurallara uyacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları da kurallara uyacak. Türkiye’de yaşayan yabancılar da bu kanunlara uyacak. Türkiye’de yayın yapan sosyal medya kuruluşları da  ülkemizin kanunlarına uyacak. Dolayısıyla hiç kimsenin ayrıcalığı yok. İnternette suç işlenmesinin önlenmesi konusunda devlete verilen bir görev varsa bu görevi devlet kurumlarıyla beraber elbette ki yapmak durumunda. O nedenle BTK’nın vermiş olduğu karar katalog suçlarla ilgili olduğu ifade edildi. Ve hangi yayınları içerdiğine ilişkin de zaten sosyal medya şirketine bildirimde bulunulmuştur.”

“BTK ise bu yetkiyi kullanmıştır”

Katalog suçlar dediğimiz suçlara vurgu yapan Tunç şöyle devam etti:

“Katalog suçlar dediğimiz suçlar var. Bunlar olduğunda yayın durdurma yetkisi BTK’ye verilmiş durumda. BTK ise bu yetkiyi kullanmıştır.

Ulaştırma Bakanımız da Instagram’ın açılması gibi bir durumun olmadığını söyledi. Bu konuda idareden hangi gerekçeyle bu kararın verildiğine yönelik bir savunma alınacak. Sonrasında yargımız bu kararı verecektir. Sosyal medya şirketleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına uymak durumundadır. ”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi