enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1489
EURO
37,9872
ALTIN
2.895,19
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
27°C
Adıyaman
27°C
Az Bulutlu
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
34°C

Trabzonspor yönetiminin hedefinde Volkan Bayarslan var

Trabzonspor yönetiminin hedefinde Volkan Bayarslan var
REKLAM ALANI
24.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Gaziantep FK ile oynadıkları maçın ardından hakem yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Türk futbolundaki hakem kararlarının adaletsizliği, “bilinçli ya da bilinçsiz bir yozlaşmanın” göstergesi olarak nitelendirildi ve bu durumun sabrı taşıran bir noktaya ulaştığı vurgulandı.

Açıklamada, maçın hakemi Volkan Bayarslan’ın, Trabzonspor futbolcusu Simon Banza’nın attığı golü VAR kararıyla iptal etmesi “skandal” olarak nitelendirildi ve bu kararın “futbolun ruhuna ihanet” olduğu belirtildi. Kulüp, hakemin bu kararı verirken yetersiz ya da kasıtlı davrandığına dikkat çekerek, bu tür yanlış kararların sadece futbolculara değil, oyunun ruhuna ve izleyicilere de bir hakaret olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Bayarslan’ın oyunu sürekli durdurarak topun oyunda kaldığı süreyi bilinçli olarak azalttığına dair eleştiriler de yöneltilirken, Türk futbolunun bu tür hakemlik anlayışları yüzünden “can çekiştiği” savunuldu.

Trabzonspor açıklamasında, sorumluluğun yalnızca bir hakeme yüklenmemesi gerektiği, asıl sorunun Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) olduğu vurgulandı. MHK’nın hakem hatalarına sürekli göz yumması ve hesap sormaması eleştirilirken, bu sistemin uzun zamandır adaletin işlemediği bir yapıya dönüştüğü belirtildi. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) acilen bu çürümüş düzeni reform etmesi gerektiğini savunarak, hakemlerin oyunun seyrini belirleyen “iradesiz kuklalar” haline geldiğini ve bu keyfi yönetimin durdurulması gerektiğini dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi