enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Triyaj sempozyumu Ankara Kent Konseyi’nde yapıldı

Triyaj sempozyumu Ankara Kent Konseyi’nde yapıldı
REKLAM ALANI
17.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Afet Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen, TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen “Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj Sempozyumu” 15-16 Ağustos 2024 tarihlerinde Ankara Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“Her Yönüyle Triyaj”, “Yönetsel Triyaj Algısı”, “Sağlık Yönetimi Perspektifinden Tıbbi Triyaj”, “Bir Şehrin Triyaj Becerisi” , “Sahada Güvenlik Triyajı-Riskli Gruplar İçin Güvenlik Triyajı”, “Algılama, İçselleştirme, Yaygınlaştırma ve Sürdürülebilir Kılma”, İletişim, Yönetişim ve Organizasyonda Triyaj”, “Triyaj Uygulamasında Teknoloji Kullanımı” ve “Kavram ve Terim Olarak Triyaj”  başlıklı paneller ile triyajın farklı yönleri ve uygulama alanlarının anlatıldığı etkinliğe 200’ü aşkın uzman katıldı. 

Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Afet Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “Dernek olarak, farklı mesleki disiplinler uzmanlarla ülkemizde afetle mücadele sürecine çoklu disipliner bir anlayış kazandırmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz sempozyum da bu amaca hizmet eden çok kritik bir etkinlik oldu. Etkinliğimize çok değerli katkı sunan, destek olan tüm kurum ve kuruluşlara minnettarız.” dedi. 

17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 25 yılda üstünde çalışılan birçok çözüm seçeneğinin işe yaramadığını 6 Şubat depremlerinde çok acı biçimde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “Yaygın, etkin ve sürekli kılınmayan çözümlerin afetle mücadele dinamiğinde kimseye faydası olmayacaktır. Toplumsal değer yargılarımızı kaybettikçe afetlere yönelik çözüm seçeneklerimizi zayıflatıyoruz.” şeklinde konuştu.  

‘Türkiye Afet Akademisi kurulsun’ önerisi

TBMM tarafından yapılacak yasal düzenleme ile Yükseköğretim Kurulu’na bağlı ‘Türkiye Afet Akademisi’nin kurulmasını öneren Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, bu sayede afetlere karşı özgün ve akılcı çözüm seçeneklerinin üretileceğine dikkat çekti. Tüm disiplinlerin kendi iç dinamiklerinde triyaj kategorilerini belirlemesi ve sorun sahalarına yönelik önceliklendirme kriterleri üzerine uzlaşı sağlaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, şöyle konuştu:

“Triyaj sadece sağlıkçıların uyguladığı bir eylem değildir. Tüm disiplinlerin ilgi ve uygulama alanında zaten var olan bir kavramdır. Yaşamımızın her yerinde, her anında ve her kararında triyaj olgusunun önceliklendirme sürecini zaten yaşıyoruz.Önemli olan hepimizin önceliklerini bir arada tasniflemek. Artık yeni çözüm seçeneklerinden bahsetmek gerekiyor. Ülkemiz afet olgusundan yoruldu. Halkımıza triyaj felsefesini örgün öğretim sürecinde vermeye başlamamız gerek. Vatandaşın dahil edilmediği hiç bir plan, vatandaşın akılcı bulmadığı hiçbir çözümü sahada uygulamak mümkün olmaz. Bu nedenle tüm stratejiler halkın dahil olduğu çözüm seçeneklerine yönelik kurgulanmalıdır. 

Bilgi için:

Afet Araştırmaları Derneği

www.afet.org.tr

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi