enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

TÜİK’e göre en ucuz şehir Ardahan

TÜİK’e göre en ucuz şehir Ardahan
REKLAM ALANI
13.08.2024
0
A+
A-

TÜİK’e göre en ucuz şehir Ardahan

ARDAHAN-BHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in yaşam maliyeti araştırmasında Ardahan, Mardin, Kars, Ağrı ve Iğdır’la birlikte ülkenin en ucuz şehri oldu.

Bu liste, yaşam maliyetlerinin düşük olduğu şehirleri öne çıkarıyor. Türkiye’nin en uygun fiyatlı şehirleri, konut, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyetlerinin düşük olması ile biliniyor.

Türkiye’nin En Ucuz 5 Şehri Açıklandı

Türkiye’nin en ucuz şehirleri arasında başı çeken Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır ve Mardin düşük yaşam maliyetleri ile dikkat çekiyor.

Bu şehirlerde yaşayanlar, diğer bölgelere kıyasla daha ekonomik bir yaşam sürüyor. Ağrı, özellikle konut kiraları ve günlük ihtiyaçların uygun fiyatlı olması ile biliniyor. Ardahan ise hayvancılıktan elde ettiği gelir ve uygun yaşam maliyetleri ile de öne çıkıyor.

Ekonomik krizin yaşam şartlarını zorladığı son yıllarda, daha ucuz şehirlere yöneldi. Ekonomik krizin etkisiyle, vatandaşlarımız yaşam maliyetini düşürmek amacıyla daha ekonomik şehirleri tercih etmeye başladı. Bu durum özellikle emekliler ve memurlar arasında yaygın bir eğilim haline geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkemizin en uygun yaşam maliyetine sahip şehirleri genellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi