enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünü Ankara’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutluyor

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünü Ankara’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutluyor
REKLAM ALANI
03.10.2024
0
A+
A-

Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) kurucu belgesi olan Nahçıvan Anlaşması’nın imzalanmasının 15. yıl dönümü ve Türk Devletleri İşbirliği Günü, 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

featured






Etkinlikler, bugün “Türk İşbirliğinin Bugünü ve Geleceği” temalı bir panelle başlayacak. Panele, Türk Yatırım Fonu Başkanı Bağdat Amrayev, Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aktoty Raimkulova, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ve Ortak Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Genel Sekreteri Adem Kula gibi önemli isimler katılacak.

Üst düzey bir Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre, panelin ardından devlet erkanı ve kordiplomatik mensuplarının katılımıyla bir resepsiyon düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı’nda Siyasi İstişareler Yapılacak

Kutlamaların ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde Çok Taraflı Siyasi İstişarelerin ikinci toplantısı gerçekleştirilecek. Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın temsil etmesi bekleniyor.

Toplantıda, 6 Kasım 2024’te Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek olan TDT 11. Zirvesi’nin hazırlıkları, teşkilat bünyesindeki iş birliği konuları, kurumsal yapının daha da güçlendirilmesine ilişkin meseleler ve bölgesel-küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

TDT’nin 15. yıl dönümü etkinlikleri, Türk devletleri arasındaki iş birliğini pekiştirme ve ortak projeleri geliştirme amacını taşıyor.

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünü Ankara’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutluyor


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi