enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Türkiye’den ABD ve GKRY’nin ‘İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası’ anlaşmasına tepki

Türkiye’den ABD ve GKRY’nin ‘İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası’ anlaşmasına tepki
REKLAM ALANI
12.09.2024
0
A+
A-

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, anlaşmayı kınayarak ABD ve GKRY arasındaki savunma işbirliğini eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz. ABD’nin Kıbrıs Adası’na yönelik tarafsız tutumuna zarar vermekte ve Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasını güçleştirmektedir. Bu çerçevede, bölgesel istikrara zarar verebilecek politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Açıklamada, bu tür anlaşmaların bölgesel istikrarı tehdit edebileceği ve Kıbrıs sorununun çözümünü zorlaştırabileceği vurgulandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ile GKRY arasında imzalanan anlaşmanın Avrupa ve Doğu Akdeniz’in istikrarı için “hayati önem taşıdığı”na dikkat çekti. Pentagon’dan yapılan açıklamada, anlaşmanın uluslararası güvenlik endişelerine karşı bir adım olarak değerlendirildiği belirtildi.

Anlaşma, iki ülke arasında savunma işbirliğini derinleştirmeyi ve bölgesel güvenliği artırmayı amaçlıyor. Ancak Türkiye, bu adımın Kıbrıs sorununa adil bir çözüm bulunmasını zorlaştıracağını ve bölgesel istikrarı tehdit edeceğini savunuyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi