enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2655
EURO
36,9386
ALTIN
3.030,49
BIST
8.753,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
20°C
Adıyaman
20°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
21°C

Türkiye’nin 2024 yılı içinde Dünya Bankası’ndan aldığı toplam finansman 3,9 milyar dolara ulaştı

Türkiye’nin 2024 yılı içinde Dünya Bankası’ndan aldığı toplam finansman 3,9 milyar dolara ulaştı
REKLAM ALANI
23.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temaslarının ilk gününde Türkiye’nin dört proje için Dünya Bankası ile yeni bir finansman anlaşması imzaladı. G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak amacıyla ABD’de bulunan Şimşek, enerji verimliliği, taşkın ve kuraklık risk yönetimi, yeşil dönüşüm ile deprem bölgelerindeki sanayi sitelerinin yeniden inşası gibi alanlarda yürütülecek projeler için kredi anlaşmaları imzalandığını duyurdu. Böylece Türkiye’nin 2024 yılı içinde Dünya Bankası’ndan aldığı toplam finansman 3,9 milyar dolara ulaştı.

Bu projeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları tarafından uygulanacak ve kamu binalarında enerji verimliliğinin artırılması, afetlere karşı daha dirençli bir altyapı oluşturulması, yeşil dönüşüm sürecinden olumsuz etkilenen grupların desteklenmesi ve deprem bölgesindeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlıyor.

Bakan Şimşek, 2024 yılı içerisinde Türkiye’nin Dünya Bankası’ndan aldığı toplam finansmanın 3,9 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şimşek, geçen yıl Orta Vadeli Program’ı açıkladıktan sonra Dünya Bankası’nın Türkiye’ye tahsis ettiği kaynakları önemli ölçüde artırdığını ve devam eden 17 milyar dolarlık programa 3 yıl içinde eklenmesi öngörülen 18 milyar dolar ile toplam finansman tutarının 35 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. Şimşek, imzalanan projelerin Dünya Bankası’nın uyguladıkları ekonomik programa olan güvenini güçlü bir şekilde teyit ettiğini vurguladı.

ABD’deki temaslarının ilk gününde Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile görüşen Şimşek, ayrıca Asya Kalkınma Bankası Başkan adayı Masato Kanda, Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb ve Libya Merkez Bankası Başkanı Naji Issa ile de bir araya geldi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi