enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2738
EURO
37,0013
ALTIN
2.992,10
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
21°C
Adıyaman
21°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Açık
20°C

TUSAŞ’taki terör saldırısında şehit sayısı 5’e yükseldi, 19 yaralı var: “PKK’nın yaptığını değerlendiriyoruz”

TUSAŞ’taki terör saldırısında şehit sayısı 5’e yükseldi, 19 yaralı var: “PKK’nın yaptığını değerlendiriyoruz”
REKLAM ALANI
23.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırı sonucunda şehit sayısının 5’e ulaştığını, 22 yaralıdan 3’ünün taburcu edildiğini ve 19 yaralının ise hastanelerde tedavi sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ölü olarak ele geçirilen 2 teröristin kimlik tespitinin sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, bu sürecin tamamlanmasının ardından saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgilendirme yapılacağını vurguladı. Saldırının gerçekleştiriliş tarzına bakarak, PKK terör örgütünün bu eylemi gerçekleştirmiş olabileceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi. Delillerin netleşmesiyle kesin sonucun kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Yerlikaya, “Terör, insanlık suçu olup, bu nefret dolu eylemleri durdurmak için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Amacımız, terörün kökünü kazımak ve son teröriste kadar etkisiz hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 19 yaralının 2’sinin durumunun ağır olduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, yaralıların sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ve gerekli tüm desteklerin sağlandığını kaydetti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi