enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2888
EURO
37,1874
ALTIN
3.016,11
BIST
8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
21°C
Adıyaman
21°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Vali Önder Bakan, cennet hurması hasat etkinliğine katıldı

Vali Önder Bakan, cennet hurması hasat etkinliğine katıldı
REKLAM ALANI
24.10.2024
0
A+
A-

Betül YILMAZ-AMASYA/BHA

Amasya Valisi Önder Bakan, Çiğdemlik Köyü’nde düzenlenen Cennet Hurması Hasat Etkinliği’ne katıldı. Etkinlikte Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile bölge üreticileri de yer aldı.

Cennet Hurması bahçelerinde incelemelerde bulunan Vali Önder Bakan, meyvenin Amasya’daki üretim durumu hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin’den bilgi aldı. Hasat programının bir parçası olarak, Vali Bakan üreticilerle birlikte hasat çalışmalarına katıldı ve basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Bakan, tarımın her zaman insan hayatında büyük bir yer tuttuğunu belirterek, günümüzde gıdanın yeniden öncelik kazandığını vurguladı. “Tarımda yeni teknolojilerin kullanılması ve girişimcilerin bu alana yönelmesi, tarımın önemini daha da artırmıştır” diyen Vali Bakan, Amasya’nın tarım ve hayvancılık alanında bölgenin merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Cennet Hurmasının Amasya’nın iklim ve toprak koşulları için ideal olduğunu belirten Vali Bakan, bu meyvenin sağlık açısından faydalarına da değindi. “Kalp-damar ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen Cennet Hurması, hem taze hem de kurutularak tüketilebilmektedir” dedi. Ayrıca, Valilik olarak üreticilere dağıtılan fidanlarla Cennet Hurmasının Amasya’daki üretimini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Hasat sonrasında Vali Bakan, kurutma tesisini de ziyaret ederek, Cennet Hurmasının kurutulma süreçlerini inceledi. Üreticilerle sohbet eden Vali Bakan, bu meyvenin katma değerinin yüksek olduğuna dikkat çekti ve dikim alanlarının genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Önder Bakan, sözlerini, “Cennet Hurması hasadımızın üreticilerimize, Amasya’mıza ve ülkemize bereket getirmesini temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Etkinlik, kurutma işlemlerinin yerinde incelenmesiyle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi