enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2144
EURO
37,2462
ALTIN
2.991,11
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Venezuela ile Petrol ve Doğalgaz Alanında Yeni İş Birlikleri

Venezuela ile Petrol ve Doğalgaz Alanında Yeni İş Birlikleri
REKLAM ALANI
30.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodriguez ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede petrol ve doğal gaz alanlarında iş birliği imkanları ele alındı.

Somut Adımlar

Bakan Bayraktar, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Venezuela ile üst düzeyde devam eden ikili ilişkilerimizde enerji iş birliklerimiz önemli bir yer tutuyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz ocak ayında Karakas’ta imzaladığımız petrol ve doğal gaz alanlarındaki mutabakat zaptı mevcut ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacak nitelikte. Sayın Rodriguez ile yaptığımız görüşmede de bu anlaşma çerçevesinde somut adımlar atma, doğal gaz ve petrol aramacılığı, üretimi ve ticareti noktasında yeni iş birlikleri geliştirme konusunda mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı.

Maduro ile Görüşmüştü

Bakan Bayraktar, Ocak ayında Venezuela’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmüştü. Ziyaret kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Rodriguez ile de bir araya gelen Bayraktar, ilgili bakanlarla Hidrokarbon Sektöründe İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ve Madencilik İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptına İlişkin Ek Protokolünü imzalamıştı.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi