enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Vergi denetimlerinde tam dijitalleşme dönemi başlıyor

Vergi denetimlerinde tam dijitalleşme dönemi başlıyor
REKLAM ALANI
19.08.2024
0
A+
A-

BHA EKONOMİ SERVİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetim süreçlerini köklü bir şekilde dijitalleştirecek yeni sistemin detaylarını açıkladı. Şimşek, bu yeni sistemin vergi müfettişleri ile mükelleflerin artık elektronik ortamda bir araya geleceğini belirtti. Görüşmeler ve tutanaklar dijital olarak gerçekleştirilecek, bu da kağıt kullanımını tamamen ortadan kaldıracak.

Bakan Şimşek, bu dijital dönüşümün, vergi denetimlerinde verimliliği artıracağını ve mükelleflerin vergi sistemine uyumunu teşvik edeceğini vurguladı. Elektronik tutanaklar ve telekonferans uygulamaları gibi teknolojilerle, bir yıl içinde önemli bir dijital dönüşüm hedefleniyor.

Yeni sistemle birlikte, mükellefler denetim için fiziksel olarak vergi dairelerine gitmek zorunda kalmayacak. Özellikle yurt dışında bulunan mükellefler, vergi incelemeleri için Türkiye’ye gelme zorunluluğundan kurtulacak. Ayrıca, müfettişlerin de seyahat masrafları azalacak, çünkü denetimler yerelden yapılabilecek.

Bakan Şimşek, dijital dönüşüm sürecinde yerli yazılım ve milli verilerin kullanılacağını, yabancı bulut hizmetlerinden ve uluslararası telekonferans uygulamalarından kaçınılacağını belirtti. Bu yaklaşım, vergi mahremiyetini korumayı amaçlıyor.

Son olarak, elektronik ortamda gerçekleştirilecek e-uzlaşma ve e-izah uygulamalarıyla mükelleflerin vergi süreçleri daha da kolaylaştırılacak. Dijital eğitimler ve uzaktan eğitimlerle vergi bilincinin artırılması da planlanıyor. Bu yenilikler, vergi süreçlerini daha etkin ve modern bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi