enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Yalova’da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele

Yalova’da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele
REKLAM ALANI
11.09.2024
0
A+
A-

Abdurrahim Solmaz / YALOVA-BHA

Tarım ve Orman Arazileri Tehdit Altında

Tarım arazileri ve ormanlık alanlar üzerindeki kaçak yapılaşmanın, doğaya ve tarımsal üretime ciddi zararlar verdiğini ifade eden Yılmaz, “Tarım arazileri ve ormanlar, geleceğimizin en önemli kaynaklarıdır. Bu alanları korumak sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur,” dedi. İl Özel İdaresi olarak köy muhtarları, kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlarla etkin bir mücadele yürüttüklerini belirten Yılmaz, kaçak yapı denetiminde personel sayısını artırdıklarını ve süreci titizlikle yönettiklerini ifade etti.

Vali Hülya Kaya’nın Öncülüğünde Etkin Mücadele

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın liderliğinde yürütülen çalışmaların, kaçak yapılaşmaya karşı önemli adımlar atılmasını sağladığını dile getiren Yılmaz, köy muhtarlarıyla yapılan toplantılarda alınan tedbirler sayesinde bu alanda ciddi mesafeler katettiklerini söyledi. Yılmaz, kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen mücadelenin yalnızca mevcut sorunları çözmekle kalmayıp, gelecekte benzer durumların önüne geçeceğini de vurguladı.

Yasal Çerçevelere Uygun Hareketin Önemi

Yılmaz, il genelinde kaçak yapılaşmayı durdurmak ve doğaya saygılı bir yapılaşma sağlamak için kararlı olduklarını belirterek, vatandaşların da yasal çerçevelere uygun şekilde hareket etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. “İmar düzenini koruma sorumluluğuyla her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz,” diye ekledi.

Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefi

Yalova İl Özel İdaresi’nin hedefinin, şehrin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişimini sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, kaçak yapıların yıkımının sadece bugünkü sorunların çözümü değil, gelecekte benzer durumların yaşanmaması adına da kritik bir adım olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi