enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4861
EURO
36,2614
ALTIN
2.957,64
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
11°C
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C

”Z kuşağı kendi hayallerinin kahramanı olmak istiyor”

”Z kuşağı kendi hayallerinin kahramanı olmak istiyor”
REKLAM ALANI
22.11.2023
0
A+
A-

Çankaya Üniversitesi’nden ‘Z Kuşağı Film Galası’: ”Z kuşağı kendi hayallerinin kahramanı olmak istiyor”

Çankaya Üniversitesi liderliğinde, Cer Modern Ankara’da unutulmaz bir film galası düzenlendi.

‘Kendi Hikayesinin Kahramanı Z Kuşağı Film Galası’ ile Ankara’da iletişim biliminin alt disiplinlerine ilgisi olan liseli gençleri bir araya getiren Çankaya Üniversitesi, bu gençlere hayallerini yansıtabilecekleri bir kısa film galası imkanı tanıyarak hem iletişim alanında, hem de halkla ilişkiler ve reklamcılık alanında gelişimlerine de katkı sunuyor.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Grup Çankaya Trio’nun düzenlediği konser ile devam etti. Ardından ise film gösterimleri ile gençlerin ürettikleri içerikler izleyicilere sunuldu.

 

‘’Amacımız ‘kendim üretebilirim’ diyebilecek, nitelikli öğrenciler yetiştirebilmek’’

Gala öncesi Birlik Haber Ajansı’na (BHA) etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Çankaya Üniversitesi Halk İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, öğrencileri projenin her anına dahil ederek öğretme ve gösterme yönünde bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, senaryo aşamasından kurguya, afiş tasarımına, çekimlere kadar üniversite olarak tam destek sağladıklarını söyledi.

Teoriyi pratikle bütünleştirerek öğrencileri yarına hazırlama perspektifiyle çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Uslu, ‘’Üniversitemizin eğitim anlayışı içerisinde hem teoriyi hem pratiği bütünleştirerek öğrencileri yarına hazırlama perspektifi var. Bu çerçevede üniversitemiz uzun yıllardır Türkiye’de, globalde ilk 8’e giren üniversiteler arasında yerini koruyor. Ama bu başarı, başarısızlık da olduğu gibi hiçbir zaman tesadüfi değil ve dolayısıyla kendi eğitim ve akademik kalitesini yetkin bir seviyede tutarken diğer taraftan başarılı, konu bazlı, istediği yere, istediği biçimde tercih ederek girebilen öğrencilerle eğitimin yolculuğunu devam ettirmek istiyor. Bunu yapabilmek adına da klasik üniversitemizde ‘’bu imkanlarımız var’’ demek yerine biz yaparak, parçası kılarak öğrencileri öğretme ve gösterme yönünde bir tercih sergiledik. ‘’ dedi.

‘’Sosyal sorumluluk projesine konu alabilecek nitelikte kısa filmleri beraber ürettiler’’

Ankara’da bulunan, iletişim biliminin alt disiplinlerine ilgisi olan liseli gençleri bir araya getirerek bir sosyal sorumluluk projesine konu olabilecek nitelikte içerikler ürettiklerini ve böylelikle sorumluluk bilinciyle, üretken nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Zeynep Karahan Uslu, ‘’Bu çerçevede belki de üniversiteler açısından bir ilk olabilir; Bilkent Lisesi, TED Koleji, Tevfik Fikret Lisesi, Maya Okulları, Arı Koleji gibi Ankara’nın da eğitim kalitesiyle ön plana çıkan liselerinden iletişim bilimin alt disiplinlerine eğilimi olan öğrencilere yönelik liselere bir teklif götürdük. Ardından onlar üniversitemize geldiğinde hem hocalarımızın akademik kalitesiyle hem de yine Ankara açısından ayrıcı bir özellik olan Hira isimli tam teşekküllü stüdyomuzu görme imkanı buldular ve görmenin yanı sıra halkla ilişkiler ve reklamcılık alanında bir sosyal sorumluluk projesine konu alabilecek nitelikte kısa filmleri beraber üreterek yapma imkanı buldular. Senaryo aşamasından kurguya, afiş tasarımına, çekimlere kadar üniversitemizde bunu gerçekleştirdiler.’’ diye konuştu.

‘’ Z kuşağı kendini gerçekleştirmek istiyor’’

Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Çankaya Üniversitesi olarak halkla ilişkiler, reklamcılık sektöründe kendini geliştirebilecek nesiller yetiştirmek istediklerinin altını çizdiği açıklamasında, Z kuşağının özgür irade ile kendini geliştirmek, gerçekleştirmek istediğini de belirtti.

Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Muhtemeldir ki her biri liseli gençler olduğunu düşünecek olursak hayatlarının ilk filmine sahip oldular. Bugün de burada belki de ömürlerinde çektikleri ilk filmin galasını Cer Modern gibi Ankara’nın seçkin kültür merkezlerinden birinde gerçekleştiriyoruz. Ama buradaki ana hedefimiz pek çok kez Türkiye’de olduğu gibi tesadüfen öylesine puanı yettiği için değil de gerçekten ben burayı istiyorum, bu ülkede iletişim sektöründe, halkla ilişkiler, reklamcılık sektöründe bir kariyer yapabilirim ve bu kariyer üzerinden ülkem için, kendim için üretebilirim diyebilecek nitelikte öğrencilerimiz olsun istiyoruz. Bunun yolu da bize göre bu şekilde yaparak ve parçası kılarak göstermekten geçiyordu.

Bu konudaki tutum alışımızı da üniversitemizin kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla birleştirerek devam ettireceğimizi, liselerin halkasını genişletmeyi arzu ettiğimizde ifade etmek isterim. Z kuşağı dayatma değil, özgür irade istiyor. Z kuşağı kendini gerçekleştirmek istiyor. Z kuşağı hayallerinin, zaten galanın adından da anlaşıldığı üzere kendi hikayesinin kahramanı olmak istiyor ve biz onlara Çankaya Üniversitesi olarak bu imkanı tanıyoruz. Bu imkanı kullanmak isteyen öğrenciler katıldığı için çok kaliteli ve keyifli oldu.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi