enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9964
EURO
37,8620
ALTIN
2.822,06
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

Zigana Yaylası’nda Coşkulu Şenlik

Zigana Yaylası’nda Coşkulu Şenlik
REKLAM ALANI
05.08.2024
0
A+
A-

Zigana Yaylası’nda Coşkulu Şenlik

TRABZON-BHA

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana Köyü Saranoy Yaylası’nda düzenlenen yayla şenliği, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gün boyu süren şenlikte sanatçılar kemençe eşliğinde türküler söyledi ve Zigana Dağlarında yankılanan melodilerle zaman zaman yüzlerce kişilik horon halkaları oluşturuldu.

Zigana Köyü Çevre Koruma Turizm ve Dayanışma Derneği ile Zigana Köyü Muhtarlığı’nın işbirliğiyle Saranoy Yaylası Büyükdüz mevkiinde düzenlenen şenliğin sunuculuğunu Yalçın Soytemiz üstlenirken, Zigana Köyü’nün değerlerinden ressam Şengül Bişiren’in 25 tablodan oluşan kişisel sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden Ali Şaş, Samet Piyaleoğlu, Mesut Uçar, Sebahattin Yanık ve Sinan Sami, kemençe eşliğinde katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Zigana Köyü halkının yanı sıra Atalar, Cebeli ve Köstere köylerinden de yoğun katılımın olduğu şenliğe, Gümüşhane Milletvekilleri Celalettin Köse, Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Yayla şenliğinde konuşan Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Güvende Yayla Şenliği’nden Zigana Dağı Saranoy Yayla Şenliği’ne geldiğini belirterek, yayla şenliklerinin kadim geleneğin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Köse, yayla şenliklerinin köyleri, obaları ve il içinden ve il dışından gelenleri bir araya getirdiğini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin kardeşlik hukukunu üst seviyelere çıkardığını ifade etti.

Bu özel günlerin tanışma, eğlenme ve dayanışma anlamına geldiğini belirten Köse, kültürümüzün yaylalardaki yansıması olan bu şenlikleri yaşatmanın ve geleneksel hale getirmenin önemli bir görev olduğunu söyledi. Köse, Gümüşhane’nin en güzel köylerinden biri olan, turizm potansiyelinin yüksek olduğu Zigana Köyü’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Milletvekili Köse, dünyanın zor günler geçirdiğine değinerek, Gazze’nin Siyonist bir terör devleti olan İsrail tarafından işgal edildiğini ve Filistin mücadelesinin kahramanlarından İsmail Haniye’nin kalleş bir pusuda şehit olduğunu belirtti. Bu durumun üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Köse, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi güçlü bir sesle Filistinli kardeşlerine destek verdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye’nin Filistin’e önemli destekler verdiğini belirten Köse, geçmişte olduğu gibi bugün de yapılan duaların İslam Dünyası’nın uyanışına ve Filistin’in kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Kemençe eşliğinde tepilen horonlarla akşam saatlerine kadar devam eden şenlik, organizasyon ekibi ve gönüllüler tarafından yapılan temizlikle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi